Nesupunere si contestare in Romania comunista. Anuarul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Volumul X, 2015

Polirom
9,99 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU55601 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Numar coordonat de Clara Mares si Constantin Vasilescu

 

Inca de la instaurarea comunismului in Romania au existat reactii de opozitie fata de noul regim. Daca pentru primii ani sint documente care ilustreaza un anticomunism manifest la nivelul intregii societati, pentru perioada finala reactiile contestatare sint mai putin cunoscute. De la actiunile unor personalitati ca Paul Goma, Gheorghe Calciu-Dumitreasa sau Doina Cornea pina la atentate cu bomba, greve ale muncitorilor sau revolte ale taranilor, volumul prezinta mai multe cazuri de opozitie fata de regim atit din epoca Dej, cit si din epoca Ceausescu. In completare, citeva studii abordeaza o serie de politici controversate, precum cenzura in literatura si presa sau planul de sistematizare rurala, si reactiile provocate de acestea.

 

„O concluzie se impune. In ceea ce ne priveste, aceasta nu e nicidecum aceea ca «Romania este altfel», ci ca Romania, in relatia cu regimul comunist, isi dezvaluie permanent potentialul contestatar, adaptindu-l, modificindu-l. Credem ca lucrurile sint departe de a fi transate si ca arhivele ascund inca multe surprize despre rezistenta la comunism in Romania.” (Clara Mares, Constantin Vasilescu)

Editie: Brosata

An aparitie: 2015

Limba: Romana

Autori: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului

ISBN: 9772344628004

Format: 16x24

Nr. pagini: 400

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!