Tranzitia. Primii 25 de ani

Polirom
33,82 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU51605 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

014 este anul care marcheaza un sfert de secol de cind a cazut Zidul Berlinului, iar romanii au rasturnat regimul lui Nicolae Ceausescu. Ce ne-au adus acesti 25 de ani de libertate? In zece convorbiri spumoase, cu rol de diagnostic si totodata de profetie, Alina Mungiu-Pippidi si Vartan Arachelian discuta despre motivele pentru care comunismul romanesc a plantat saminta unei tranzitii dificile, daca a fost revolutie sau lovitura de stat, de ce la noi nu a existat lustratie si cum am putea sa ne maximizam performanta in UE. Traseul parcurs de autorii cartii in arheologia lor evenimentiala are multe similitudini, dar si deosebiri, ceea ce particularizeaza memoria colectiva in istorii personale. Desi aceasta carte e o istorie obiectiva a tranzitiei, ea este, nu doar in subtext, si o istorie traita.

„In aceasta carte, va propun sa urmarim linia sinuoasa a tranzitiei, sa vedem de unde am plecat si unde sintem. Cartea aceasta o vad nu doar ca o cronica obiectiva, ci si ca o ilustrare subiectiva, reflectia tranzitiei in viata profesorului de tranzitie Alina Mungiu-Pippidi. Tranzitia Romaniei, dar si tranzitia Alinei.” (Vartan Arachelian)

„Am cea mai inalta apreciere pentru Alina Mungiu-Pippidi. Ce a facut atit ca universitar, cit si ca activist pentru buna guvernare o plaseaza printre cei mai remarcabili oameni din regiune si in rindul elitei academice internationale.” (Thomas Carothers, Carnegie Endowment, autor al lucrarii The End of Transition Paradigm, 2010)

„Alina Mungiu-Pippidi este una dintre cele mai curajoase si mai transparente figuri publice din Romania. E un critic transant, dar constructiv al realitatilor sociale si politice.” (Dennis Deletant, Georgetown University, 2010)

Editie: Brosata/Mata

An aparitie: 2014

Limba: Romana

Autori: Alina Mungiu-Pippidi, Vartan Arachelian

ISBN: 9789734649761

Format: 12x18 cm

Nr. pagini: 376

Titlu original:

Colectia: Ego.Publicistica

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!