Ce este moartea

Lumea Credintei
10,00 Lei
Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU28479 Ai nevoie de ajutor? 0752114114
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Parintele arhimandrit Paulin Lecca, nascut la 24 iulie 1914, în comuna Babele, judetul Ismail; parinti Grigore si Maria Lecca; tatal a fost mai întâi învatator, iar mai târziu preot în judetul Balti. Paulin Lecca a absolvit cursurile Seminarului Teologic si ale Facultatii de Teologie din Chisinau, apoi a intrat ca frate novice în manastirea Frasinei-Vâlcea. A mai vetuit vremelnic în manastirile Govora, Cozia, Antim-Bucuresti, Rarau, Gologanu, iar în centrele eparhiale din Galati si Bucuresti a functionat ca exarh.

Viata Parintelui Paulin este o viata de cautare, un model si pentru cei care au avut privilegiul si binecuvântarea de a-l fi cunoscut, dar si pentru cei care nu l-au cunoscut, caci spre deosebire de multi parinti duhovnicesti care i-au învatat pe oameni fiind mari în Împaratia lui Dumnezeu, Parintele Paulin a si scris multe lucruri si acestea sunt foarte concentrate, foarte adânci.

Trebuie sa fii în duhul Parintelui Paulin ca sa întelegi ce a scris el si în Frumosul divin…, si în De la moarte la viata. Înca o data, aceasta carte este un adevarat testament duhovnicesc. Mi-amintesc, cartea s-a lansat la libraria “Mihail Sadoveanu”, la câteva zile dupa moartea Parintelui Paulin Lecca.

M-am gândit ca acest batrân, la 82 de ani cât a avut, a murit în ajunul praznicului Întâmpinarii Domnului. Cred ca se poate face o analogie între Sfântul Simeon care L-a întâmpinat pe Hristos la templu si Parintele Paulin care a avut o viata de continua cautare: L-a cautat pe Mântuitorul ca sa Se nasca în inima lui, s-a apropiat de El si n-a putut sa moara decât primindu-L în brate pe Hristos, iesindu-i în întâmpinare la acest praznic. Am observat ca, în general, marii parinti duhovnicesti care au trecut dincolo ne-au parasit în ajunul marilor praznice: s-au dus în perioada Sfintelor Pasti sau a Craciunului.

 N-as vrea sa para cuiva fortata constatarea, dar este o realitate.

Protos. Ambrozie, Schitul Darvari (Bucuresti),  text preluat din revista Epifania.

Nr. pagini: 160

Format: 20x11 cm

An aparitie: 2009

Editie: Brosata/Lucioasa

Autori: Arhimandrit Paulin Lecca

Scrie un review


Suport clienti 10:00-17:00

0752114114 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!