Urmarea lui Iisus Hristos

Artemis
14,90 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU19020 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
  Cateva randuri cãtre cititor:
  Dam drumul, în lumea cititorilor romani, unei noi tiparituri, a vechii si prea binecunoscutei carti, scrisa acum cinci sute de ani, de un anonim si care poarta sugestivul titlu: "Urmarea lui iisus Hristos". Nu e o traducere noua, ci o simpla reeditare a unei traduceri vechi, datoritã unui bun si luminat crestin: Munteanu, si pe care a tiparit-o, acum o generatie în urma, pe a lui cheltuiala si cu calauzirea spiritualã a Arhiereului Nifon Ploesteanul, cunoscutul binefacator si ctitor de tiparituri populare: Comerciantul Iorgu Dimitrescu din Targul Racari, acum trecut în lumea dreptilor.
   Ne-am hotarat pentru aceasta traducere pentru doua motive:
  Mai întai, cercetand originalul, precum si foarte multe traduceri bune, facute în limba franceza si germanã, am gasit ca aceasta traducere, tiparita de noi, este foarte corecta. Traducatorul s-a tinut credincios de textul original, sau poate chiar de vreo alta traducere bunã si, de aceea textul lui reda cu totul fidel cartea originala. Aici e locul sa remarcam ca limba traducatorului roman este întru totul curata si avand, în acelasi timp, un fermecator parfum de carti bisericesti vechi. Aceasta i-a marit valoarea în ochii nostri. în editia noastra am corectat doar ortografia si punctuatia, care erau improprii pentru cititorul generatiei noastre, asa cum le-am gasit în editia lui Nifon Ploesteanul.
  Toata osteneala acestei corectãri au purtat-o Domnisoarele Natalia Balaba si Ana Clãbescu, licentiate în litere ale Universitatii din Bucuresti si, pentru aceasta le aducem aici caldele noastre multumiri.
  In al doilea rand am preferat aceasta traducere si pentru prea frumoasele Meditatii, ce sunt fãcute pe marginea capitolelor din cartea originala si, care, socotim noi, pot fi de cel mai mare folos pentru cititori.
  Cu privire la cartea însasi,cred ca nu e nevoie sa spunem prea multe cuvinte. Dintre toate cartile de pietate, ce s-au scris de vre-un credincios al Bisericii, ea este socotita drept cea mai buna. Cunoscatorii spun cã ei îi revine locul imediat dupa Sfanta Sciptura, în ceea ce priveste puterea de prefacere sufleteasca, pe care o exercita asupra cititorilor.
  Din proprie experinta noi confirmam constatarea aceasta. Si credem ca într-adevãr ea este cartea, care n-ar trebui sa lipseasca din nici o casã de crestin, ravnitor cu adevarat dupa mantuirea sufletului.
  De unde vine puterea ei? Desigur de acolo, de unde izvoraste puterea de influentare a tuturor cartilor bune: din trairea lãuntricã puternica a celui ce a scris-o. O covarsitoare impresie de sinceritate se desprinde, cu putere, din randurile ei.
  Se cunoaste cat de colo cã cel ce s-a ostenit si a însemnat paginile nemuriloare ale acestei carti, a dus o viata de Sfant, în cel mai autentic înteles al acestui cuvant.
  Grai simplu si curgator, limpede ca o apã de munte, dar avand adancimi de ocean; o nemaipomenita cunoastere a tainelor sufletului omenesc, asa cum este el efectiv viu în oricare din noi; si o cãldurã de simtire si expresie, neprefacuta si spontana, cum nu se gaseste în nici o carte de acelasi fel — acestea sunt însusirile, fundamentale si statornice, ca niste dimensiuni, ale acestei cãrti.
   Asa se si explica de ce, îndatã dupa Sfanta Scripturã, ea este cartea cea mai citita de pe fata pamantului, precum si cea care a lucrat cele mai multe întoarceri la Dumnezeu a sufletelor pacatoase.
  Noi multumim smeriti lui Dumnezeu ca ne-a învrednicit sã putem tipari, în tipografia bisericii unde slujim, aeeastã prea minunata si de Cer binecuvantata carte si ne rugam Domnului Iisus Hristos, Celui pe care ea ne invita, cu atata putere, ca sa-L urmam, sa o binecuvanteze din plin tn inimile cititorilor, fãcand ca sa rasarã o cat mai bogata recolta duhovniceasca cereasca pe pamantul scumpei noastre Patrii - Romania. (Preotul Toma Chiricutã de la Biserica Zlãtari)

Nr. pagini: 214

ISBN: 9789735660956

Format: 24x16 cm

An aparitie: 2004

Editie: Cartonata

Limba: Romana

Autori: colectiv

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!