Moartea tragediei

Humanitas
37,74 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU18584 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
    Erudit de o impresionanta cuprindere interdisciplinara, George Steiner (n. 1929) s-a impus ca un pasionat comentator al culturii. Cele peste treizeci de volume pe care le-a publicat, cronicile aparute in periodice de mare autoritate si prelegerile tinute la universitati de prestigiu contureaza profilul complex al unui intelectual interesat deopotriva de critica literara, de analiza fenomenului lingvistic si de istoria si teoria culturii. [In acest ultim domeniu, Steiner s-a aplecat cu precadere asupra fenomenului cultural contemporan, incercand o redefinire a culturii in epoca noastra, epoca pe care, cu nedisimulat patetism, o pune sub semnul "post-culturii".]

    La peste 45 de ani de la apritia ei (1961), Moartea tragediei continua sa fie o lectura obligatorie, incitanta atat pentru teatrolog, cat si pentru simplul iubitor al teatrului. Legand disparitia teatrului tragic de destramarea contextului mitic din care s-a nascut, in Grecia antica, si care l-a hranit pana in secolul al XVII-lea, Steiner arata ca, odata cu aparitia rationalismului cartezian si a teoriilor newtoniene, dramaturgul nu s-a mai putut referi la un sistem de credinte care sa sustina o viziune tragica a vietii. In epoca moderna, el a ajuns fie sa foloseasca "zdrentele vechilor mitologii", ceea ce a dus la imitatii palide si uneori penibile ale marilor tragici, fie sa recurga la confectionarea unor mitologii noi, personale, efort care a dat doar rezultate partiale si efemere, esentialmente incapabile sa coaguleze un adevarat teatru tragic.
     Comentata de-a lungul anilor in termeni entuziasti, Moartea tragediei ramane o carte de referinta in dezbaterea privind posibilitatea teatrului tragic in epoca moderna.

Nr. pagini: 324

ISBN: 9789735018405

Format: 20x13 cm

An aparitie: 2008

Limba: Romana

Autori: George Steiner

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!