Arta de a fi femeie

Orfeu 2000
32,70 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU30748 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

 

"Nu exista bijuterie superioara femeii,

Nu exista conditie superioara aceleia a femeii,

Nu exista fericire,

Nu exista putere,

Nu exista regat,

Nu exista frumusete care sa se poata compara cu cea a femeii,

Nu exista, nu a existat si nu va exista un loc sacru

Asemanator cu femeia."

(Shaktisangama Tantra)

Femeia a incitat omenirea de secole. Pentru Ea s-au ridicat temple, pentru Ea s-au purtat razboaie, pentru Ea s-au scris poezii, pentru Ea s-au tinut serbari… O lume fara femeie? Nu ar putea sa existe.

Astazi, mai frumoasa ca oricând, dar mai inconstienta ca oricând de adevarata sa natura, Femeia a pierdut mult din marea sa fascinaţie.

Femeia contemporana este tentata de egalitatea în drepturi, în domeniul muncii si al stiintei, fiind entuziasmata de posibilitatea de a dobândi pozitii detinute pâna nu demult de barbati, ceea ce nu este un lucru rau, dar acest entuziasm trebuie sa fie însotit si de pastrarea si amplificarea caracteristicilor feminine.

A devenit vizibila mândria femeii care doreste sa revolutioneze statutul elementului feminin în societate, dorind sa demonstreze ca si femeia are resursele si capacitatea de a urca pe treptele ierarhiei sociale, facând sa creasca în acest mod prestigiul femeii.

Astfel s-a format, într-o perioada de timp relativ scurta, femeia-barbat - nu însa acea fiinta androgina în care se îmbina armonios trasaturile feminine cu anumite trasaturi masculine specifice - femeia-om de afaceri, femeia-om politic, femeia-director, femeia cu functii de conducere, sau femeia literata, care este plina de cultura, toba de carte, care însa a uitat ca este femeie. Acest lucru se petrece la cele mai multe dintre femeile zilelor noastre, iar în ceea ce priveste femeile simple, la acestea apar alte motive pentru a explica lipsa de feminitate: stresul, necazurile vieţii cotidiene în legatura cu familia, gospodaria, diferite boli, etc.

Astfel, femeia a devenit o forţa în societatea moderna, dar ca orice forţa necontrolata, orientata haotic, din punct de vedere spiritual, reprezinta un pericol ce conduce la dispersie, distrugere, exacerbarea materialitatii, etc.

Aceste femei, despre care nu s-ar putea spune ca sunt puţine în perioada actuala, sunt puternice si au determinat apariţia si dezvoltarea unui nou aspect al subconstientului colectiv. Acest lucru influenteaza, bineînteles, toate femeile, într-o masura mai mare sau mai mica, în funcţie de rezonanţa pe care o au femeile cu acele trasaturi si de puterea lor de a le evita. Pâna la aceasta imagine in extremis a femeii - exista însa categorii ce includ femei ce prezinta diferite aspecte ale aceluiasi asa-zis "Arhetip" al femeii contemporane.

Femeia se poate instrui, poate lucra stiintific, profesional sau obstesc, dar acasa si în dragoste ea trebuie sa fie si sa se manifeste ca Femeie.

Nici o emancipare nu o poate absolvi de reponsabilitatea sa de FEMEIE, iar calea cea mai sigura pentru constientizarea feminitaţii ar fi si este întoarcerea, regasirea femeii prin spiritualitatea autentica. Deoarece "O femeie, cu cât este mai spirituala, cu atât ea este mai femeie".

Femeia a uitat sau a abandonat adevarata putere feminina: seductia! Ajunge cu plângerile în legatura cu ceea ce ne-au facut barbaţii. Orice femeie are puterea sa aiba orice relatie doreste si sa faca ceea ce doreste în aceasta. Din pacate, multe dintre noi am uitat sa folosim acea putere care se gaseste ascunsa în noi. Nu realizam ca vechea noastra mostenire feminina este foarte vie în fiecare dintre noi. Fiecare femeie trebuie doar sa-si reaminteasca faptul ca puterea feminina este cu ea oriunde se duce. Sursa feminitatii este peste tot în natura. Trebuie doar ca aceasta forţa sa fie amplificata. Fiecare femeie s-a nascut cu propriul mister, cu înfaţisarea si magnetismul personal, dar nu a învaţat sa-si foloseasca la întreaga sa capacitate aceasta forţa imensa care se afla în interiorul sau. Seducţia este puterea de a încânta, si fiecare femeie poate deveni seducatoare doar focalizându-se mai mult asupra acestei forţe interioare. O femeie nu trebuie sa înceteze în nici o împrejurare sa fie femeie. Deoarece cu cât îsi va utiliza mai mult aceasta energie feminina, acest potenţial care se afla ascuns în ea, cu atât va fi mai eficienta, deoarece ea îi va stimula mai bine astfel pe barbaţi.

Sa vedem ce mai spun si barbaţii:

"Timp de secole femeia a reprezentat pentru barbat viaţa, hrana, zâna si magiciana. A fost asemanata cu animalele pretioase si blânde. Dar o data cu transformarea dorintelor masculine s-a transformat si figura feminina legendara, iar "piedestalul legendar" a cedat în faţa cerinţelor modei…" (Erik Kaufmann)

Fiecare barbat poarta în el un portret robot al femeii absolute, iar daca o recunoaste si în realitate, va deveni siderat si nu va mai putea sa se detaseze de acesta: se va declansa o dragoste la prima vedere, totala.

De altfel, pe parcursul întregii sale vieţi fiecare barbat cauta în jurul sau acest ideal. Sunt rari aceia care gasesc, dar din fericire mai exista!. Acest vis, acest ideal inaccesibil, barbaţii îl proiecteaza în staruri: de exemplu, Greta Garbo era numita "Divina" deoarece, pentru milioane de barbati, ea era femeia ideala faţa de care toţi aveau o nostalgie. Cultul femeii mai este înca viu, dar… icoanele s-au transformat în postere, caricaturi moderne ale adevaratei femei, create de barbati în folosul altor barbaţi. Chiar daca feministele acuza folosirea femeii ca obiect de publicitate, si acest tip de comportament masculin este un omagiu adus femeii adevarate - chiar daca este stângaci si neîndemânatic.

Atunci, cine este Femeia Adevarata?

Iata o întrebare cu adevarat dificila. Chiar daca fiecare femeie încarneaza principiul feminim ultim si erosul, adevarata Femeie este din ce în ce mai rara.

La fel ca si Cenusareasa, multe femei de astazi (si de ieri) asteapta înca ceva sau pe cineva din exterior care sa le transforme sau care sa le determine sa se transforme. Chiar daca au calatorit în jurul lumii, au beneficiat de o prosperitate materiala, s-au realizat profesional, nu toate femeile au suficienta maturitate interioara pentru a-si asuma plenar libertatea.

În pofida tuturor realizarilor sale, exista în femeie acea "nazuinţa" interioara de a fi "salvata", de a depinde de cineva, de a se simti protejata de cineva. Aceasta dorinta ascunsa, devenita oarecum subconstienta, se manifesta chiar si la femeile inteligente, chiar la femeile care au realizat lucruri deosebite, împiedicându-le sa realizeze plenar independenţa si fericirea. Mai mult decât orice altceva, o femeie dorest sa experimenteze faptul de a fi în relatie cu un barbat.

Pentru a realiza un salt mare, femeia va trebui sa se convinga din plin ca atunci când iubirea ei (constienta) este infinita, imposibilul devine cu usrinta posibil.

De ce am specificat iubire constienta? Deoarece iubirea consienta este cea care face o femeie sa poata fi si sa se poata manifesta complet liber. Aceasta este dragostea care este dincolo de teama, de atasament. Este dragostea care înalta fiinta si o conduce catre perfectiune, în timp ce dragostea emotionala produce dependenţa, atasamentul, sclavia, lipsa de obiectivitate si de constienta.

În relatiile lor cu barbatii, cele mai multe femei asteapta sa fie iubite, sa primeasca dragoste, sa fie dependente de ceva exterior, care sa le ofere dragostea, iar atunci când ele o manifesta (dragostea), asteapta ceva în schimb. Un mic troc pe care majoritatea femeilor îl fac. Femeia constienta, femeia care se iubeste pe Sine, femeia care are o credinta constienta este libera, este femeia care stie sa iubeasca, care stie sa daruiasca iubire. Iubirea presupune libertate, neconditionare, daruire plenara. Sa poţi sa te darui plenar fara a te întreba ce va fi mâine, dar sa ai credinţa ca atunci când te daruieşti din iubire, aceasta, mai devreme sau mai târziu va veni si te va învalui cu aripa ei calda. Putine femei au cu adevarat aceasta credinta constienta, caci daca ele ar manifesta-o, atunci lumea s-ar transforma.

Femeile care au devenit constiente de aceasta nevoie ascunsa, de acest sindrom de "agatare" tipic feminina, au

Nr. pagini: 280

ISBN: 9789731986135

Format: 13x20 cm

An aparitie: 2011

Editie: Brosata/Lucioasa

Autori: Svetlana Sauciuc

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!