Cartea de faţă îşi doreşte a fi o călătorie prin toate zonele României, pentru a scoate la lumină gastronomia neaoşă românească, cu reţete străvechi, desprinse din caietele prăfuite ale bunicilor, pentru ca în final să încheie această incursiune cu delicioase reţete ale bucătăriei moderne, în care regăsim influenţele internaţionale. Pelerinajul culinar prin cele 8 zone ale ţării (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramureş, Moldova, Muntenia şi Oltenia) dezvăluie arta gătitului simplu, tradiţional, bazat pe recoltele pământului şi produsele obţinute cu muncă în propria gospodărie, dar meşteşugite cu farmec pitoresc, şi învăluite de misterul tradiţiilor vechi.
Volumul prezintă o bucătărie savuroasă, de cele mai multe ori cu aromă istorică, reunind reţete din toate colţurile ţării, structurate pe capitole în Aperitive şi Gustări, Supe, Ciorbe şi Borşuri, Feluri principale, Garnituri, Sosuri şi Deserturi, o carte care răspunde atât curiozităţii românilor, cât şi memoriei lor gustative.
Nr. pagini: 176
ISBN: 9786068403151
Format: 22x19 cm
An aparitie: 2012
Autori: Patricia Alexandra Pop