Retete din bucataria americana

Urban Life Style
10,00 Lei
Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU24449 Ai nevoie de ajutor? 0752114114
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
                 Nu putem vorbi de un stil culinar propriu acestui stat, atât timp cât SUA primeste emigranti de câteva secole încoace, preluând astfel o serie de influente din aproape toate bucatariile lumii. În functie de asta, putem vorbi de stiluri culinare pe regiuni, astfel ca în centrul tarii, avem de-a face cu o bucatarie în stil nemtesc, fara a lipsi carnea, vitala pentru americani; spre exemplu, preparatul scrapple, din jumeri de porc si verdeata asezate pe felii de pâine si prajite apoi. În sud se gateste mult cu bacon (statul Virginia fiind recunoscut pentru gustoasa sunca preparata din carne de porc), cârnati de porc picanti, acei hash brown- cartofi prajiti, foarte crocanti. În statele vestice are întâietate carnea de vita, folosita mai ales în prepararea chiflei pentru hamburger, cea de pui mai putin, regasindu-se mai ales în preparatele fast food.
                 Curcanul este un simbol culinar al americanilor, nelipsit de la masa celei mai importante sarbatori ale lor, Ziua Recunostintei. La capitolul legume, s-ar putea spune ca americanii nu sunt mari fani ai leguminoaselor, cel mai apreciat fiind dovleacul, folosit mai ales la prepararea celebrei placinte americane. Daca esti invitat sa iei masa cu un american, nu trebuie sa exagerezi cu punctualitatea, cu atât mai putin sa ajungi mai devreme decât ora stabilita, asta ar putea irita gazda. În schimb, daca-l vrei prieten, manânca mult, americanilor le plac gurmanzii, dar si vorbeste mult, ei adora conversatia, chiar si în timpul mesei. Desi extrem de puternic influentata de gastronomia europeana, „istoria” bucatariei americane începe înainte de 1492, înainte de colonizare, cu preparatele specifice populatiei bastinase.
                Valurile de imigranti si modernizarea tot mai rapida au dus însa la transformari continue, astfel încât astazi, meniul american este caracterizat printr-o mare diversitate. Mereu deschisi spre nou, americanii au împrumutat elemente din bucataria tuturor popoarelor pe care le-au adoptat.

Nr. pagini: 192

ISBN: 9789738888265

Format: 18x10 cm

An aparitie: 2009

Editie: Brosata/Lucioasa

Autori: Hannah Green, Rain Delaney

Scrie un review


Suport clienti 10:00-17:00

0752114114 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!