Retete din bucataria italiana

Urban Life Style
10,00 Lei
Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU24451 Ai nevoie de ajutor? 0752114114
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
                Meniul italian este în general compus din 3-4 feluri de mâncare, pentru ca cina sau prânzul constituie pentru italieni un prilej de reuniune cu familia, un mod de a petrece timp cu cei dragi. De aceea, aici masa poate dura pâna la câteva ore. O alta specificitate a meniului italian este faptul ca „primo” (felul întâi) este cel mai consistent dintre felurile de mâncare servite si consta, cel mai adesea, din preparate bogate în carbohidrati, precum risotto si paste. Asa se face ca bucataria italiana se lauda cu o gama foarte larga de paste, de diferite marimi si forme, cu sosuri din cele mai diverse, pe baza de carne, legume, brânza, etc. În primul rând, la o masa care se respecta, italienii se vor delecta cu un pahar de Vermouth, Cinzano, Campari sau Prosecco. Acesta este aperitivul: „aperitivo”. Urmeaza „antipasto”, adica gustarea „dinainte de masa”, aperitivul propriu-zis, care poate fi cald sau rece si abia apoi „primo”. La „primo” (primul fel) se servesc supe, polenta, gnocchi sau paste, iar la „secondo”, veti fi serviti cu feluri de carne.
                Italienii, mai ales locuitorii din nord si Toscana, par sa prefere carnea de vita si uneori, pestele. „Contorno” denumeste ceea ce noi cunoastem sub numele de „garnitura”, tot felul de salate si legume fierte sau prajite la gratar, care acompaniaza felul principal. Încet, încet, apropiindu-se de sfârsitul mesei, italienii se pregatesc pentru „formaggio e frutta”, un prim desert compus din fructe si brânzeturi locale, adevarate delicatese, deosebit de apreciate de bastinasi si nu numai. Nu ati scapat de „dolce”, adica desertul propriu zis, compus din prajituri si placinte specifice si nici de „caffé”, un „ristretto” aromat, „pur sânge”, numai bun pentru a va reda energia. Si acum un shot de sambuca sau grappa, lichioruri digestive cunoscute si sub denumirea de „ammazzaceffé” („ammazzare” înseamna „a ucide”). „L'arte di mangiare bene” („arta de a mânca bine”) este unul dintre sporturile nationale ale italienilor, o parte din cultura si modul lor de viata. Va invitam sa (re)descoperiti si sa va rasfatati cu aromele Italiei în retetele ce urmeaza! Mens sana in corpore sano!

Nr. pagini: 192

ISBN: 9789738888258

Format: 18x10 cm

An aparitie: 2009

Editie: Brosata/Lucioasa

Autori: Hannah Green, Rain Delaney

Scrie un review


Suport clienti 10:00-17:00

0752114114 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!