Retete din bucataria marocana

Urban Life Style
10,00 Lei
Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU24453 Ai nevoie de ajutor? 0752114114
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
              O masa marocana va va surprinde întotdeauna printr-o diversitate de arome, gusturi si texturi. Bucataria de aici este la fel de variata precum cultura. Influentele diferitelor popoare se pot înca citi printre mirodeniile care se perinda prin farfurii. Bucatariile berbera, araba, maura, turca si evreiasca sunt doar câteva dintre sursele carora Marocul le datoreaza bogatia gustului sau. Iata câteva arome pe care le veti simti cu siguranta: chimen (kamoun), ghimbir, sofran, scortisoara (karfa), piper, susan, maghiran, coriandru (kasbour), busuioc, lamâie, usturoi, miere. Putine mese fara cuscus, orez, linte si naut! Cu exceptia Ramadanului, prânzul este masa principala din cursul unei zile. Înainte de traditionala tocanita tanjine, marocanii întotdeauna servesc o salata. Pâinea este de asemenea foarte importanta. Ea este folosita pe post de tacâm, pentru ca aici se manânca cu mâna, dupa cum probabil deja stiti. Cuscusul, ingredient de origine berbera, însoteste cel mai adesea carnea de miel sau cea de pui. Dulciurile fac si ele parte din meniul traditional. Doua dintre cele mai cunoscute prajituri sunt kaab el ghzal si halwa shebakia, prima este preparata din migdale si alune, iar a doua are în componenta susan si miere si se manânca cu precadere în timpul postului musulman. Cum conform religiei musulmane, consumul de alcool este interzis, marocanii beau mult ceai, ceai de menta, de cele mai multe ori. Prepararea acestuia este considerata o arta, iar consumarea lui alaturi de prieteni este unul dintre ritualurile cele mai importante din viata de zi cu zi.
             Pâna si turnarea în cesti are ceva special: se folosesc anumite ceainice argintii cu gât lung din care ceaiul este varsat în pahare colorate, de sus, de la câteva zeci de centimetri, în doua etape. Toate acestea pentru ca marocanii cred ca astfel bautura lor va fi mult mai aerata si mai aromata. Marocanilor le place ceaiul foarte dulce si ca dovada a aprecierii acestui ingredient, batrânii spun ca odata zaharul conic era parte din zestrea fiecarei fete. Strazile din Maroc sunt pline cu ceea ce am putea numi fast-food-uri. Doar ca, spre deosebire de tarile vestice, aici acesta nu este de loc un obicei modern, ci o traditie. Unul dintre sandviciurile locale se numeste bocadillo, a fost adus aici de spanioli si contine, pe lânga bagheta de rigoare, salata si ton sau omleta.

Nr. pagini: 192

ISBN: 9789738888227

Format: 18x10 cm

An aparitie: 2009

Editie: Brosata/Lucioasa

Autori: Hannah Green, Rain Delaney

Scrie un review


Suport clienti 10:00-17:00

0752114114 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!