Autorul acestui volum, Mihai Buracu (1930-2011), s-a născut la Turnu Severin şi a fost unul din cei 11 copii ai preotului militar Coriolan Iosif Buracu. A fost arestat ca elev la 7 iunie 1949 şi condamnat la 2 ani de închisoare pentru apartenenţa la grupul FDC Severin, dar a executat aproape 5 ani la Caransebeş, Lugoj, Timişoara, Târgşor, Poarta Albă, Peninsula, Piteşti, Ghencea, Bicaz, Borzeşti, Oneşti.
Tânărul Mihai a cunoscut ororile din cadrul fenomenului Piteşti, făcând parte din ultimul lot torturat în celebra cameră 4-spital. După eliberare a absolvit ca şef de promoţie Facultatea de Filologie din Iaşi, secţia română-istorie, şi a lucrat ca bibliotecar şi profesor de limba şi literatura română în Prăjeni, Coarnele Caprei, Cotnari, Strehaia şi, din 1967, la Liceul Economic din Turnu Severin.
Fiica profesorului Mihai Buracu va expune pentru publicul larg manuscrisele, cateva cruciulite confecţionate din os împreună cu o curea artizanală din cânepă (foto), toate acestea fiind realizate de tatăl său în timpul detenţiei .
La eveniment vor participa dl. Tudor Rățoi, Directorul Serviciului Județean Mehedinți al Arhivelor Naționale, stimata dnă Ileana Roman, Președintele Societăţii Scriitorilor Danubieni şi Alin Mureșan, Președintele Centrului de Studii în Istorie Contemporană.
Nr. pagini: 321
ISBN: 9786069298411
Format: 20x13 cm
An aparitie: 2012
Limba: Romana
Autori: Mihai Buracu
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.