Guvernarea Constantin Sanatescu. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. Vol. 1

Vestala Saeculum
22,90 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU33467 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

    Corpusul de documente ale Istorie romane contemporane, intitulat Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, intiat de prof. Marcel-Dumitru Ciuca, din care au aparut 11 volume dedicate guvernarii maresalului Ion Antonescu, se continua cu guvernarea generalului Constantin Sanatescu, ce va cuprinde doua volume.
      Cititorul are, astfel, posibilitatea sa completeze si sa compare informatiile istorice oferite de Jurnalul generalului Sanatescu cu cele aflate din stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, in mod direct, fara inteventia sau interpretarea cuiva.
     In sedintele Consiliului de Ministri, reprezentantii diferitelor partide politice discutau evenimentele curente din Romania, generatoare ale unor dificultati extrem de grele pentru poporul nostru, si cautau solutii pentru rezolvarea lor. Era tocmai momentul intrarii trupelor sovietice in tara, care creau si ele probleme  deosebite. Intre altele, in Consiliul de Ministri se cerea ca, odata cu trecerea armatei sovietice in Transilvania, sa intre si trupele romanesti si "unde a pus piciorul soldatul roman, de acolo sa nu-l mai scoata".
     Problematica discutiilor din sedintele Consiliului de Ministri este extrem  de variata si sugereaza cititorului greutatile prin care a trecut neamul romanesc in acei ani, unele dintre ele necunoscute contemporanilor nostri, dispusi adesea sa le ignore.
      La sfarsitul volumului este reprodus textul
Conventiei de armistitiu

Nr. pagini: 400

ISBN: 9789736422775

Format: 24x17 cm

An aparitie: 2011

Autori: Marcel Dumitru Ciuca

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!