Manualul dictatorului

Polirom
33,82 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU35296 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

          Cum reusesc oamenii corupti sa ajunga la putere? Cum este posibil ca pe teritorii bogate in resurse naturale populatia sa traiasca la limita subzistentei? Pe baza unor exemple din epoci si zone geografice diferite – de la Iuliu Cezar pina la liderul mafiot Paul Castellano, de la administratiile Bush sau Obama pina la situatia din Pakistan –, politologii Bruce Bueno de Mesquita si Alastair Smith incearca sa explice comportamentele abuzive caracteristice multor lideri politici sau din domeniul afacerilor. Rezultatul este o fascinanta imagine a jocului puterii, in cadrul caruia una dintre cele mai importante reguli este sa-ti rasplatesti intotdeauna sustinatorii.

        „O reflectie lucida si bine argumentata asupra modului in care democratii si dictatorii isi mentin autoritatea politica. Bueno de Mesquita si Smith sint spirite enciclopedice, inspirindu-se din economie, istorie si stiinte politice pentru a-si sustine punctul de vedere.” (The Wall Street Journal)

        „Principele lui Machiavelli are un nou rival. Este Manualul dictatorului de Bruce Bueno de Mesquita si Alastair Smith.” (Enlightenment Economics)


 

Nr. pagini: 352

ISBN: 9789734626878

Format: 20x13 cm

An aparitie: 2012

Autori: Bruce Bueno de Mesquita, Alastair Smith

Colectia: Opus

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!