Puterea ideilor

Humanitas
35,00 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU37466 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

     „Acum mai bine de o sută de ani, poetul german Heine i-a avertizat pe francezi să nu subestimeze forţa ideilor: conceptele filozofice crescute în camera de lucru a unui profesor ar putea distruge o civilizaţie.“ (Isaiah BERLIN, Two Concepts of Liberty, 1958)

    „Tema care leagă conţinutul acestui volum de lucrări mai scurte, cu caracter mai degrabă introductiv, ale lui Isaiah Berlin este rolul crucial social şi politic - trecut, prezent şi viitor - al ideilor şi al celor care le-au dat naştere. Între hotarele acestei teme este reprezentată o mare varietate de subiecte, şi pertinenţa avertismentului lui Heine este exemplificată pe larg. A fost un avertisment la care Berlin s-a referit adesea, şi oferă un fel de răspuns (fireşte, există şi altele) pentru cei care pun, cum se întâmplă din când în când, întrebarea de ce este importantă istoria intelectului.“ (Henry HARDY)

    „Nu cred că exagerez în vreun fel afirmând că Isaiah Berlin a fost, alături de Raymond Aron, cel mai important reprezentant al gândirii liberale din veacul XX. Este ceea ce mărturisea şi Mario Vargas Llosa în discursul de la decernarea Premiului Nobel pentru literatură. Destinul acestui extraordinar spirit, adversar ireconciliabil al oricărei forme de tiranie, fie ea politică ori mentală, ne dă ocazia să medităm la soarta liberalismului politic în lumea de astăzi.“ (Vladimir TISMĂNEANU)


 

Nr. pagini: 320

ISBN: 9789735036799

Format: 20x13 cm

An aparitie: 2012

Autori: Berlin Isaiah

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!