Animal tropical

Trei
39,00 Lei 10,00 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU22379 Ai nevoie de ajutor? 0752114114
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
    "Animal tropical" este cartea mai multor povestiri ce se contopesc într-una singurã: aceea a unui bãrbat boem si chinuit. Pedro Juan, personajul mitic din romanul Trilogie murdarã la Havana, revine aici dupã ceva timp. Acum, în vârstã de 50 de ani, încearcã sã scrie un roman, dar nu are curajul de a-l începe. Îsi dedicã timpul picturii si scrisului, dar continuã sã fie aceeasi haimana fãrã scrupule, ce se lasã condus de propriile sale principii etice pe care le aplicã în functie de circumstante si nevoi. În viata lui apar douã femei complet diferite. Nu neapãrat si douã iubiri. Una este Agneta, o suedezã de patruzeci de ani, cãreia îi bulverseazã viata asepticã si calculatã milimetric. Cealaltã este Gloria, si ea o haimana din cartierul Centro Habana, vecina lui de la etajul de mai jos: o mulatrã de treizeci de ani, cu o excesivã experientã de viatã si o filosofie proprie asupra acesteia. O lamã la fel de tãioasã ca si Pedro Juan. Una din dorintele acestuia din urmã este ca Gloria sã dea uitãrii adevãrata ei vocatie: cea de balerinã în cabaretul Palermo, un loc meschin si vulgar situat în centrul Havanei.
    Scris în acelasi ritm vertiginos si exasperant ce caracterizeazã proza lui Pedro Juan Gutiérrez, Animal tropical permite la fiecare nouã lecturã descoperirea si altor povesti ce clãdesc un labirint subteran, ascuns cu desãvârsit mestesug în urzeala compactã a romanului.

    „Sunt un veritabil seducãtor. Stiu. Asa cum existã: alcoolici, dependenti de cofeinã, nicotinã, marijuana, cleptomani etc. Eu sunt dependent de seductie. (…) E un viciu. stiu cã seductia e un viciu asemeni oricãrui altuia. si nici mãcar nu existã Asociatia Seducãtorilor Anonimi. Dacã ar exista, poate cã m-ar putea ajuta în vreun fel. Desi nu sunt sigur. În mod cert as inventa pretexte ca sã lipsesc de la reuniunile lor si sã nu fiu obligat sã mã ridic în picioare în fata tuturor si sã spun linistit: «Mã numesc Pedro Juan: Sunt un seducãtor. De douãzeci de zile n-am mai sedus pe nimeni.»" – Pedro Juan Gutiérrez

    Pedro Juan Gutiérrez s-a nãscut în Matanzas, Cuba, la 27 ianuarie 1950. A lucrat pânã la vârsta de 25 de ani ca vânzãtor de înghetatã, tãietor de trestie de zahãr, muncitor în agriculturã si constructii, profesor de desen tehnic, sef de sindicat, contrabandist, ziarist si jurnalist radio. În 1978 îsi ia licenta la Universitatea din Havana. Jurnalist în presa audio-vizualã, ziarist la revista sãptãmânalã Bohemia, editor, scriitor, pictor si sculptor, Gutiérrez este o replicã de tip cubanez a Marchizului de Sade, a lui Henry Miller, Rimbaud, Nabokov sau Bukowski. În ciuda succesului international al romanului autobiografic Trilogie murdarã la Havana si a premiului Alfonso García Ramos, conferit în Spania (2000) romanului Animal tropical, cãrtile lui Gutiérrez au fost mult timp interzise în Cuba.

Nr. pagini: 424

ISBN: 9789737072719

Format: 20x14 cm

An aparitie: 2009

Limba: Romana

Autori: Pedro Juan Gutierrez

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752114114 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!