Asteptandu-l pe Godot. Eleutheria. Sfarsitul jocului

Curtea Veche
32,00 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU22165 Ai nevoie de ajutor? 0752114114
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

    Samuel Beckett (1906–1989), unul dintre marii scriitori care au definit identitatea culturală a secolului XX, a excelat în domenii diverse — de la dramaturgie la roman, de la nuvelistică la poezie şi eseu. Născut la Dublin într-o familie de irlandezi protestanţi, educat la Trinity College Dublin, unde a studiat franceza şi ita­liana, Beckett s-a stabilit definitiv la Paris în 1950, nemairevenind niciodată în Irlanda na­ta­lă. Printre operele sale cele mai cunoscute, în mare parte scrise de autor şi în franceză, şi în engleză, se numără piesele de teatru "Aştep­tându-l pe Godot", "Sfârşitul jocului", "Ce zile fru­moase!", "Eleutheria", romanele "Murphy", "Watt", "Mercier şi Camier", "Molloy", "Malone moare", "Cum e", la care se adaugănumeroase volume de nu­vele, povestiri şi poezie. În 1969, lui Samuel Beckett i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură.
     „Sunt întotdeauna profund contrariat când se spune despre Beckett: "Vai, e atât de difi­cil!" — sau avangardist, sau complex, sau... am­biguu. Este cel mai mare nonsens, căci Beckett este probabil dramaturgul cel mai naturalist pe care îl ştiu, dar şi cel mai lim­pe­de şi mai puţin obscur. "Obscuritatea" rezidă tocmai în asuma­rea obscurităţii.“

Edward Albee

    Volumul de faţă este un regal: el reuneşte trei piese celebre din creaţia dramatică a lui Samuel Beckett, în traduceri semnate de doi dintre cei mai talentaţi poeţi, dar şi tradu­că­tori români — Gellu Naum şi Irina Mavrodin: "Aşteptându-l pe Godot" (1952), "Eleutheria" (1947), "Sfârşitul jocului" (1957).
     „Nu am idei despre teatru. Nu mă pricep deloc. Nu mă duc la teatru. Este un lucru admisibil.
     Dar ceea ce este fără îndoială mai puţin admi­sibil, în aceste condiţii, este să scrii o piesă şi apoi, după ce ai făcut-o, să nu ai idee nici despre aceasta.
     Este din nefericire cazul meu.
     …Nu ştiu mai mult despre această piesă [Aşteptându-l pe Godot] decât cel care ajunge să o citească cu atenţie.
     Nu ştiu în ce spirit am scris-o.
     Nu ştiu mai mult despre personaje decât ceea ce ele spun, ceea ce fac şi ceea ce li se în­tâm­plă. În înfăţişarea lor, am indicat puţinul pe care l-am putut întrezări. Meloanele, de exemplu.
     Tot ce puteam şti am arătat. Nu este mult. Dar îmi este de ajuns, şi asta chiar din plin. Aş spune chiar că m-aş fi mulţumit şi cu mai puţin.
     Cât despre dorinţa de a găsi în toate acestea un sens mai adânc şi mai înălţător, sunt in­capabil să arăt vreun interes. Dar ar putea fi posibil…“

Samuel Beckett, ianuarie 1952

Nr. pagini: 272

ISBN: 9789736694660

Format: 22X14 cm

An aparitie: 2007

Editie: Brosata/Lucioasa

Limba: Romana

Autori: Samuel Beckett

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752114114 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!