Nocturnal

Humanitas
45,00 Lei
Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU28294 Ai nevoie de ajutor? 0752114114
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
"Nimeni nu stie când va muri. Acest „va“ muri este mereu plasat în viitor, nu se prezinta decât ca viitor. Nu poti spune corect „mor", la prezent; vreau sa spun ca si „în ultima clipa“ moartea, care este gata sa vina, este tot, este „înca", în viitor; n-a ajuns „aici“, ca sa poti spune mor chiar acum: ceea ce înseamna ca esti mereu în situatia de a spune ca vei muri, si nu ca mori în clipa de fata; si astfel recunosti ca moartea apartine oricum viitorului; ca nu-ti apartine niciodata tie si ca nu poti spune niciodata „mor“ în clipa exacta în care esti deja mort. Când se petrece moartea, verbul nu se mai conjuga."
Marin TARANGUL

"Marin Tarangul nu e usor de citit. Era dintre aceia care nu asteapta ca gândul sa fie gândit pâna la capat, înainte de a fi scris. Îsi cauta gândul scriind. Îl astepta scriind. Performanta sa era alcatuita, în consecinta, din spectaculoase „din-când-în-când“-uri, printre care ideile si cuvintele evoluau labirintic. Dar energia sondajelor sale intelectuale, tenacitatea si îndemânarea sa speculativa, formularile sale luminos imprevizibile îl asaza printre figurile de vârf ale vremii."
Andrei PLESU

"Uneori ma uimeste ca ceilalti nu-i simt lui Marin Tarangul „clasa“ de exceptie, acel ceva care-l asaza foarte departe de toti prietenii lui, pesemne un simt al nemijlocirii secunde, semnul adevaratei maturitati a spiritului. El a trecut dincolo de barierele conventiilor culturale, având o disponibilitate catre esential care pe mine ma amuteste si ma face sa ma simt foarte copil."
Gabriel LIICEANU catre Virgil Ierunca, scrisoare din Heidelberg, 26 iulie 1984

Marin Tarangul (1938-2010) este licentiat al Institutului Teologic din Sibiu (1959). Studiile de doctorat în istoria religiilor îi sunt întrerupte în 1961, când este arestat si condamnat politic. Este eliberat în 1964. În 1971 obtine licenta în istoria artei la Institutul de Istorie si Teoria Artei din Bucuresti. 

Nr. pagini: 482

ISBN: 9789735027636

Format: 20x13 cm

An aparitie: 2010

Editie: Brosata/Lucioasa

Autori: Tarangul Marin

Colectia: Memorii/Jurnale

Scrie un review


Suport clienti 10:00-17:00

0752114114 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!