Ce se întâmplă când mâncăm un măr? Răspunsul este mult mai complex decât ne putem imagina.
Fiecare măr conţine mii de antioxidanţi ale căror denumiri, în afara celor de tipul vitaminei C, nu ne sunt familiare, şi fiecare dintre aceste substanţe puternice are potenţialul de a juca un rol important în susţinerea sănătăţii noastre. Ele afectează mii şi mii de reacţii metabolice din corpul uman. Dar calcularea influenţei specifice a fiecăreia dintre aceste substanţe nu este deloc suficientă pentru a explica efectul mărului ca întreg. Deoarece fiecare substanţă poate afecta o alta, rezultă un număr aproape infinit de consecinţe biologice posibile.
Şi am vorbit numai despre un măr.
Ştiinţa nutriţiei, blocată de mult într-o mentalitate reducţionistă, este în vârful unei revoluţii. Standardul tradiţional al cercetării implica studiul nutrienţilor în mod individual, în tentativa de a determina impactul lor particular asupra organismului uman. Acest gen de studii ajută companiile care încearcă să demonstreze că există o substanţă chimică în lapte sau în produsele foarte procesate care este „bună” pentru noi, dar oferă doar o viziune îngustă a complexităţii proceselor care au loc de fapt în corp şi a modului în care alimentele contribuie la sănătatea noastră.
Editie: Brosata/ Mata
Autori: Howard Jacobson, Dr. T. Colin Campbell
An aparitie: 2015
Limba: Romana
ISBN: 9786068420646
Format: 13x20
Nr. pagini: 424
Titlu original: