Această carte îl va ajuta pe cititor să înveţe cu uşurinţă şi să recunoască fără dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile şi otrăvitoare autohtone.
- Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii profesionale, în mediul lor natural, evidenţiind caracteristicile lor principale.
- Pictogramele de pe coperta interioară a cărţii ajută la identificarea şi diferenţierea speciilor de ciuperci.
- Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a uşura recunoaşterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidenţiate cu litere îngroşate.
- Pictogramele ataşate descrierii fiecărui soi în parte indică valoarea alimentară, respectiv cea comercială, mediul şi perioada de apariţie. O pictogramă specială indică soiurile de ciuperci asemănătoare celei descrise, direcţionând cititorul spre paginile în care acestea sunt menţionate.
Cartea încape într-un loc mic - chiar şi în buzunar - constituind un ghid deosebit de util pentru culegătorii de ciuperci.
Cuprins:
Introducere 4
Norme privind culesul şi consumul ciupercilor 5
Unde şi când se culeg ciupercile 6
Semne convenţionale 7
Determinarea speciilor necunoscute 8
Explicarea principalilor termeni folosiţi în micologie 9
Cele mai importante specii de ciuperci comestibile şi otrăvitoare 10
Index alfabetic al denumirilor populare româneşti 187
Index alfabetic al denumirilor ştiinţifice 189
Nr. pagini: 192
ISBN: 9786068527147
Format: 12x16 cm
An aparitie: 2013
Editie: Brosata/Lucioasa
Autori: Locsmándi Csaba, Vasas Gizella