Jancis Robinson, preoteasa mondială a vinului, este autoarea celebrelor volume Oxford Companion to Wine şi World Atlas of Wine şi a rubricii de vin din Financial Times.
Ș T I I N Ț Ă , R A F I N A M E N T
Ș I I N F O R M A Ț I E C O L O S A L Ă
Î N C E L M A I C O N C I S G H I D A L V I N U L U I
„De patruzeci de ani scriu despre vin și în fiecare zi tot mai învăț câte ceva nou. Intenționez în acest volum să vă împărtășesc din experiența mea, concentrându-mă pe ceea ce este cu adevărat important, din dorința de a vă transforma, în doar 24 de ore, în autentici experți în vin.“ - JANCIS ROBINSON, British Icon of Wine
S P U N E - M I C E B E I , C A S Ă - Ț I S P U N C I N E E Ș T I !
Ce este vinul? • Cum se face vinul? • Roșu, alb sau rosé? • Cum să alegeți vinul dintr-un magazin și cum să alegeți magazinul de vinuri • Cum să alegeți vinul din meniul de restaurant • Zece moduri de a alege sticla potrivită • Ce ne dezvăluie sticla • Ce ne dezvăluie eticheta • Terminologia degustării • Vinul potrivit la mâncarea potrivită • Ritualuri de restaurant • Cele mai îndrăgite vinuri • Sticla de făcut impresie maximă • Sticla de dăruit • Cele mai răspândite zece mituri despre vin • Zece sfaturi capitale • Să nu uităm strugurii • Jargonul vinului
Editie: Brosata/Mata
An aparitie: 2019
Limba: Romana
Autori: Jancis Robinson
ISBN: 9786068564623
Format: 13x20
Nr. pagini: 160
Colectia: Vino in veritas. Baroque