Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Corint istorii urbane
nou
67,50 Lei
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: C50368 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library

In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier César Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. 

Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy – hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt –, Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume.  

„Ritz & Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism.” Wall Street Journal

„A fost Ritz primul «influencer», asa cum se spune in prezent? «Negustor» de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca «mod de viata» si a mancarii ca manifestare a culturii populare.” Toronto Star

„Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara.” Publishers Weekly 

„[O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor.” Booklist

„Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.” The Economist

Editie: Brosata

An aparitie: 2023

Limba: Romana

Autori: Luke Barr

ISBN: 9786060883937

Format: 15x22cm

Nr. pagini: 304

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!