Semeiologie

National
92,60 Lei
Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU28561 Ai nevoie de ajutor? 0752114114
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
       Semeiologia reprezinta studiul semnelor si simptomelor, al manevrelor de punere în valoare si de interpretare a acestora în contextul general clinic, corelat cu investigatiile paraclinice. Este asiguratorie si indispensabila în formarea medicului si, mai ales, a clinicianului de orice specialitate. Volumul de fata, coordonat de Prof. dr. Dan Georgescu, confirma o certitudine a lumii medicale, anume ca semeiologia reprezinta piatra fundamentala a diagnosticului ce poate fi pus pe baza datelor anamnestice care orienteaza, a datelor clinice care fundamenteaza si a datelor de laborator care confirma.
      Semeiologia presupune o analiza, o sinteza ce se coroboreaza cu eruditia medicala, dublata de cultura generala, respect fata de bolnav, omenie, afectiune, decenta, deontologie profesionala. Lucrarea este conceputa din dorinta de a oferi medicilor si studentilor un material util, cu atât mai mult cu cât studentul trebuie sa însuseasca un numar imens de elemente noi, un vocabular nou, corelat cu dezvoltarea unui spirit de judecata atent, judicios, care sa contribuie la formarea gândirii clinice si, nu în ultimul rând, la realizarea contactului direct al studentului cu bolnavul.


Pornind de la aceste premise, lucrarea de fata se structureaza in 3 parti componente:

- Elemente generale - ce trateaza modul in care ar trebui sa decurga discutia bolnavului cu medicul (anamneza) pentru a obtine cât mai multe date ce ulterior vor fi prelucrate, cât si principiile, metodele si tehnica examenului fizic;
- Principalele simptome - care descrie pe larg si sistematizeaza acele perceptii subiective ale bolnavului, denumite simptome;
- Examenul obiectiv, care cuprinde examenul general, precum si examenul pe aparate si sisteme sau, mai corect, pe segmentele anatomice, datele obiective obtinute de medic in acest fel constituind semne.

Nr. pagini: 1039

ISBN: 9789736590672

Format: 25x18 cm

An aparitie: 2008

Editie: Cartonata/Mata

Autori: Dan Georgescu

Scrie un review


Suport clienti 10:00-17:00

0752114114 office@pravaliacucarti.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!