Corectii (Editia 2011)

Polirom
29,95 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: SKU30734 Ai nevoie de ajutor? 0752117117
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

 

Editia a II‑a   
Traducere si note de Cornelia Bucur
 
O noua editie, extrem de asteptata de cititorii autohtoni, a romanului Corectii, cea de-a treia carte a lui Jonathan Franzen, adevarata revelatie a literaturii americane din ultimii ani si una dintre figurile marcante ale literaturii contemporane
Romanul a fost recompensat cu prestigiosul National Book Award.
 
Corectii este o capodopera tragicomica despre o familie care se farimiteaza, intr-o epoca a satisfactiilor facile. Intinzindu-se din Midwest-ul de la jumatatea secolului trecut pina pe Wall Street si in Europa rasariteana de astaziCorectii aşaza lumea demodata a virtutilor civice si a inhibitiilor sexuale intr-un contrast violent cu vremea locuintelor supravegheate electronic, a educatiei liberale, a ingrijirilor de sanatate mentala facute din carti de popularizare si a lacomiei globalizate. De un realism bogat, un umor intunecat si un umanism profund, cartea il confirma pe Jonathan Franzen ca pe unul dintre cei mai fini comentatori ai societatii si spiritului american
Dupa aproape cincizeci de ani de cind este sotie si mama, Enid Lambert doreste putina relaxare. Desi Alfred, sotul ei, este pe cale de a pierde batalia cu boala Parkinson, iar copiii au plecat de mult de acasa, fiecare esuind intr-un fel sau in altul, Enid si-a stabilit un tel aproape imposibil de atins: reunirea intregii familii pentru un ultim Craciun petrecut in casa parinteasca.
 
Corectii sta alaturi de Casa Buddenbrook a lui Thomas Mann… O opera desavirsita.” (Michael Cunningham, autorul romanului Orele)
 
Corectii este romanul pe care-l asteptam cu totii. O uluitoare anatomie a unei familii disfunctionale. O carte facuta sa dureze.” (Esquire)
 
„In cazul lui Jonathan Franzen, a fost nevoie de zece ani de corecturi pentru a scrie romanul, opt ani de privatiuni, de rigori autoimpuse si de truda. Daca America l-a ratat pe Fitzgerald, n-avea sa-l mai rateze si pe Franzen, reincarnarea hiper-romantica a tinarului autor «blestemat».” (Les Inrockuptibles)
 
„Cel mai important, mai curajos si mai ambitios roman pe care
l-am citit in ultimii ani.” (Pat Conroy)
 

„Deopotriva comica si coroziva, amenintatoare si emotionantaCorectii ne infatiseaza zbaterea unei familii americane timp de doua generatii.” (The New York Times)

Nr. pagini: 552

ISBN: 9789734621781

Format: 13x20 cm

An aparitie: 2011

Autori: Jonathan Franzen

Colectia: Biblioteca Polirom

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 10:00-17:00

0752117117 office@pravaliacucarti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!