Editia a 3-a.
"Ce este straniu în cartea aceasta? Asistãm la un roman cu personaje adevãrate... la o poveste neinventatã, la reconstructia unei catastrofe... Simt nevoia sã citez una dintre ultimele pagini scrise de Eugene Ionesco: „Istoria ultimelor decenii s-a confundat în tãrile din Est ale Europei – si, mai cu seamã, în România – cu existenta unei mari fundatii a rãului; aceastã fundatie a purtat numele de comunism.“ Ei bine, despre aceastã fundatie a rãului numitã comunism este vorba în cartea lui Stelian Tãnase." (Gabriel Liiceanu)
„Anatomia mistificãrii ar trebui sã figureze în manualele scolare... Cartea trebuie neapãrat cititã.“ (Monica Lovinescu)
„Consider cã aceastã carte este o operã de o importantã covârsitoare pentru purificarea societãtii noastre.“ (Alexandru Paleologu)
„La fiecare paginã ai o surprizã absolutã, extraordinara, iar umanitatea din aceastã carte izbucneste la un mod... irepresibil.“ (Mihai Sora)
Stelian Tanase s-a nascut in 1952 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filozofie din Bucuresti in 1977, si este doctor in sociologie politica, 1996. Preda stiinte politice la Universitatea Bucuresti. A debutat ca romancier in 1982 cu Luxul melancoliei (Cartea Romaneasca, reeditat 1993). Intre 1983 si 1989 i s-a interzis publicarea altor doua romane.