Dieta fără gluten explică de ce eliminarea grâului din alimentaţie - inclusiv a grâului integral, considerat extrem de sănătos de către foarte mulţi oameni - este cheia unei pierderi permanente în greutate, dar şi a vindecării parţiale sau totale de o întreagă gamă de boli şi afecţiuni ale sistemului digestiv şi nu numai.
După decenii de studii clinice în timpul cărora a observat obţinerea unor rezultate extraordinare de către miile de pacienţi cărora le-a recomandat să elimine grâul din alimentaţia lor, dr. William Davis a scris această carte extrem de convingătoare, argumentând în favoarea renunţării definitive la acest aliment practic omniprezent în zilele noastre. Dieta fără grâu şi fără gluten este asociată cu beneficii semnificative pentru starea de sănătate, printre care se numără:
- scăderea în greutate cu 10,15 şi chiar 25 de kilograme încă din primele luni
- alinarea multor simptome metabolice şi vindecarea parţială sau totală a diabetului de tip 2
- vindecarea leziunilor intestinale, cum ar fi colita ulceroasă şi boala celiacă
- îmbunătăţirea indicatorilor referitori la colesterol şi la particulele LDL
- îmbunătăţirea densităţii osoase şi inversarea osteopeniei
- vindecarea multor afecţiuni ale pielii, de la psoriazis la ulceraţiile orale şi căderea părului
Uşor de citit, provocatoare din punct de vedere intelectual şi extrem de argumentată ştiinţific, cartea Dieta fără gluten oferă o perspectivă inedită şi extrem de importantă referitoare la cele mai critice probleme de sănătate ale zilelor noastre.
Nr. pagini: 284
ISBN: 9786068420066
Format: 20x13 cm
An aparitie: 2013
Limba: Romana
Autori: William Davis